Клас по ударни инструменти на д-р Венко Поромански

picture

 

 

     Венко Поромански завършва Националната музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров”, специалност ударни инструменти, по-късно защитава образователна и научна степен Доктор. Автор е на първото учебно DVD за комплект барабани на българския пазар. Като дългогодишен преподавател в Нов български университет провежда специализирани уъркшопи в музикалните училища в България, също и на перкусионни фестивали в Латвия и Беларус. В момента преподава ударни инструменти в Националната музикална академия.

       Като артист-изпълнител  Венко Поромански има богат практически опит в областта на поп, рок и джаз музиката. Работил е в Биг бенда на БНР, участвал е в международни фестивали, концерти, телевизионни програми, студийни записи на джаз и симфонична музика, както и на българска и чуждестранна филмова музика. Свирил  е с голяма част от известните български певци и инструменталисти. Работил е с Джон Лорд /от Дийп Пърпъл/, Дейвид Гарфийлд, Джон Пеня, Франк Ит и др. Познат е на широката публика като барабанист на група ТЕ и ФОНДАЦИЯТА.

      Целите на обучението са: развитие на двигателни навици, правилна постановка, звукоизвличане, баланс, координация  -  цялостно овладяване на техниката на комплект барабани. Работи се също върху чувството за ритъм и музикално време, за нотно ограмотяване и развитие на музикалната памет. Изучават се характерните ритми и начини на свирене в основни съвременни стилове – рок, поп, джаз, фънк, латин и др. в зависимост от интересите и потребностите на обучаващите се.


https://www.venkoporomanski.com/indexbg.html


e-mail: poromanski@yahoo.com


Venko Poromanski - Drum Class - Уроци по барабани


Записвания за новата  2019/2020 учебна година

Май 2021
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

покажи всички...