Детски музикален театър „СВЕТЮЛКА“

 

        Детски музикален театър „СВЕТЮЛКА” при НЧ ”Д-р ПЕТЪР БЕРОН 1926 г.” е създаден през есента на 2004 г. и е  единствен за територията на столицата. Театърът обучава деца от 5-14 г. възраст и  има за цел да   създава детски мюзикъли и оперети, които се изпълняват от деца за деца. В репертоара на  театъра са  включени едни от най-любимите за детската публика  заглавия: ”ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ” - музика Дора Драганова, „ЯН БИБИЯН”- музика Дора Драганова, „МЕЧО ПУХ”- музика Андрей Дренников, „ПИПИЛАНДИЯ”- музика Дора Драганова, „КАРНАВАЛ НА КУКЛИТЕ”-музика Дора Драганова, „КАЛЕ ДЕТЕКТИВА”- музика Румен Бояджиев син, „БУРАТИНО” - музика Петър Ступел и най-новото премиерно заглавие на театъра – „ПЕПЕЛЯШКА” по музика на Павел Васев.

Всички спектакли на театъра са били неизменна част от репертоара на  фестивала”Салон на изкуствата” на Националния дворец на културата.

        Режисьор на театъра от самото му създаване е  Юлия Кръстева. През годините  в театъра са работили: композиторката Дора Драганова, хореографите Елена Янакиева и Маргарита Михайлова. Понастоящем  музикалната подготовка на децата в театъра се реализира от  Светлана Иванова а хореографията от Албена Арнаудова.

        Детският музикален театър „СВЕТЮЛКА” е носител на грамота и отличие от участието си в Международния детски фестивал ”Аз пея опера” – Солун 2008г., грамоти и отличия от участия в нац. фестивали.

        Театърът е гостувал с успех на сцената на русенската опера.

 


Репетициите се провеждат: петък от 19.00 ч. и неделя от 13.00 до 16.00 ч.

 


 

 „В НОЩТА НА КОЛЕДА“ 2016K


Koleda 2016 DMT


Koleda 2016 DMT

 

 
 
      

      
 

 

      "Мечо Пух" оживява на 3 юни от 19.00 часа в зала 11 на НДК (Кино Люмиер) като мюзикъл. Спектакълът е по едноименната повест-приказка на Алън Милн, музиката е на Андрей Дреников, либрето и стихове - Юлия Кръстева и Нина Сивинова. Режисьор е Юлия Кръстева, музикален ръководител - Светлана Иванова, прима на Музикалния театър. Хореографията е дело на Маргарита Михайлова. В спектакъла участват деца от Детски музикален театър "Пипи" към читалище Д-р "Петър Берон". Малките артисти играят, пеят и танцуват. На сцената оживяват оживяват приключенията на Мечо Пух с неговите приятели - Зайо, Прасчо, Кенга, мъничкото бебе Ру, професорът на гората Бухалът и разбира се тъжният Йори, когото всички обичат и се опитват да развеселят като му устройват един незабравим рожден ден, с безброй подаръци и изненади. Спектакълът е изпълнен с много настроение и хумор. „Ако не станат професионалисти, то те ще бъдат един ден прекрасна, възпитана и подготвена публика”, казва за малките артисти примата Светлана Иванова, която за първи път се занимава с деца и е очарована от техния ентусиазъм и артистичното им чувство. 

http://www.youtube.com/watch?v=znCGTz0s37g

http://www.youtube.com/watch?v=pJx1Gou020Q                                          „В НОЩТА НА КОЛЕДА“ 2012                                          

ДМТ - 2     ДМТ - 3                

ДПТ-1ДМТ - 4

 

 


„Буратино“

Buratino 1 Buratino 2 Buratino 3 


                                    плакат

 

 

„Кале детективът“


Kale detektivat 1 Kale detektivat 2 Kale detektivat 3  

 

 

„Пипи дългото чорапче“


Pipilandiq 1 Pipilandiq 2 Pipilandiq 3 

 

 

„Ян Бибиян“


Qn Bibiqn 2 Qn Bibiqn 1 Qn Bibiqn 3

 Ное 2018
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

покажи всички...