Детски музикален театър „СветЮлка“

 

     Детски музикален театър „СветЮлка” при НЧ ”Д-р Петър Берон 1926 г.” е създаден през есента на 2004 година. Театърът обучава деца от 5-14 г. възраст и  има за цел да   създава детски мюзикъли и оперети, които се изпълняват от деца за деца. В репертоара на  театъра са  включени едни от най-любимите за детската публика  заглавия: ”ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ” - музика Дора Драганова, „ЯН БИБИЯН”- музика Дора Драганова, „МЕЧО ПУХ”- музика Андрей Дренников, „ПИПИЛАНДИЯ”- музика Дора Драганова, „КАРНАВАЛ НА КУКЛИТЕ”-музика Дора Драганова, „КАЛЕ ДЕТЕКТИВА”- музика Румен Бояджиев син, „БУРАТИНО” - музика Петър Ступел и най-новото премиерно заглавие на театъра – „ПЕПЕЛЯШКА” по музика на Павел Васев.

     Всички спектакли на театъра са били неизменна част от репертоара на  фестивала ”Салон на изкуствата” на Националния дворец на културата.

Режисьор на театъра от самото му създаване е  Юлия Кръстева - режисьор в Софийска опера и балет, носител на наградата „Златно перо“ за принос към българската култура. През годините  в театъра са работили: композиторката Дора Драганова, хореографите Елена Янакиева и Маргарита Михайлова. Понастоящем  музикалната подготовка на децата в театъра се реализира от  д-р Светлана Иванова - артист-солист в Национален музикален театър „Стефан Македонски“, носител на награда „Златна лира“ за високи художествено-творчески постижения в развитието и популяризирането на оперетния жанр, доктор по теория и практика на изпълнителското изкуство за детски музикален театър. Хореограф - Ивана Маджарова.

     Детският музикален театър „СветЮлка” е носител на грамота и отличие от участието си в Международния детски фестивал ”Аз пея опера” – Солун 2008г., грамоти и отличия от участия в нац. фестивали.

       Театърът е гостувал с успех на сцената на русенската опера.

 


Репетициите се провеждат: петък от 19.00 ч. и неделя от 13.00 до 16.00 ч.


Нашата Фейсбук страница

 

 


 

ПЕЕЩИТЕ ПЪТНИ ЗНАЦИ

ФОТОАЛБУМ


picture

       

      


  

 

      "Мечо Пух" оживява на 3 юни от 19.00 часа в зала 11 на НДК (Кино Люмиер) като мюзикъл. Спектакълът е по едноименната повест-приказка на Алън Милн, музиката е на Андрей Дреников, либрето и стихове - Юлия Кръстева и Нина Сивинова. Режисьор е Юлия Кръстева, музикален ръководител - Светлана Иванова, прима на Музикалния театър. Хореографията е дело на Маргарита Михайлова. В спектакъла участват деца от Детски музикален театър "Пипи" към читалище Д-р "Петър Берон". Малките артисти играят, пеят и танцуват. На сцената оживяват оживяват приключенията на Мечо Пух с неговите приятели - Зайо, Прасчо, Кенга, мъничкото бебе Ру, професорът на гората Бухалът и разбира се тъжният Йори, когото всички обичат и се опитват да развеселят като му устройват един незабравим рожден ден, с безброй подаръци и изненади. Спектакълът е изпълнен с много настроение и хумор. „Ако не станат професионалисти, то те ще бъдат един ден прекрасна, възпитана и подготвена публика”, казва за малките артисти примата Светлана Иванова, която за първи път се занимава с деца и е очарована от техния ентусиазъм и артистичното им чувство. 

http://www.youtube.com/watch?v=znCGTz0s37g

http://www.youtube.com/watch?v=pJx1Gou020Q 


 

 


„Буратино“


 

Buratino 1Buratino 2Buratino 3 

  

 

  


 

 


                                    плакат

 

 


 

 

„Кале детективът“Kale detektivat 1 Kale detektivat 2 Kale detektivat 3  

 

 


 

 

„Пипи дългото чорапче“Pipilandiq 1 Pipilandiq 2 Pipilandiq 3 

 

 


 

 

„Ян Бибиян“Qn Bibiqn 2 Qn Bibiqn 1 Qn Bibiqn 3

 Окт 2021
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

покажи всички...