Георги Петков - Програма за комплексно певческо развитие

ЛЮБИТЕЛИ:  В тази група ще могат да вземат участие всички, без ограничение на възраст и пол, които искат да се запознаят с техниката на активното певческо дишане и основите на певческата техника. Целта на обучението на тези участници ще бъде по-пълното овладяване на природата и естетиката на пеенето, като отражение на човешката душевност. По този начин те ще могат да се откъснат от монотонността на ежедневието и ще подготвят и обогатят певческия си репертоар, който ще е по желание на самия участник.

 

ПРОФИСИОНАЛИСТИ: Тази група ще обхваща широк кръг от хора с изградени полупрофесионални навици, както и млади хора тръгнали по пътя на професионалната певческа кариера. Работата с тях ще обхваща цялостната проблематика на техниката на дишането, интерпретацията, артикулацията, сценичното поведение и поднасянето на дадено музикално произведение на публиката, което ще допринесе за по-пълното им изграждане на певци-артисти.ДРАМАТИЧНИ АКТЬОРИ: В тази група ще влизат млади хора, които изучават актьорско майсторство или ще кандидатстват в НАТФИЗ и искат да изградят  певческо-дихателни умения с цел да могат по добре да изпълняват леки музикални произведения в рамките на театралния жанр.

 

Формите на обучение ще бъдат както курсове и семинари, така и редовни часове веднъж седмично в рамките на учебната година и ще се провеждат в Народно читалище "Д-р Петър Берон 1926 г." - София.

снимка

 ГЕОРГИ ПЕТКОВ

ОПЕРЕН ПЕВЕЦ И ВОКАЛЕН ПЕДАГОГ

ПРОФЕСОР ПО КЛАСИЧЕСКО ПЕЕНЕ ВЪВ ВИЕНСКАТА КОНСЕРВАТОРИЯ „ФРАНЦ ШУБЕРТ”

 

 

 

 

 

              ГЕОРГИ ПЕТКОВ е роден през 1957 година в гр. София. Завършва музикалното училище „Любомир Пипков” със специалности пеене, пиано и факултативно хорово дирижиране. По време на военната си служба е втори диригент на Младежки мъжки хор „София”. Висшето си образование завършва в Софийската музикална академия „Панчо Владигеров” със специалност оперно пеене. Кариерата си започва още като студент на сцената на Учебния оперен театър гр. Сливен през 1981 година. Пял е на наши и чужди сцени. Вокално-педагогическата си дейност започва през 1992 г. Преподавал е в СМУ София и консерваториите: „Прайнер”, „Густав Малер” и „Франц Шуберт” в град Виена. Специализира пеене и вокална педагогика при Маестро Борис Христов, проф. Йоланта Маньони, проф. Джузепе Джардина в Рим, Елизабет Рутдгерс, проф. Камерзенгерин Маргарита Лилова и н.а. Никола Николов в  София и проф. Гън Маргарета Кронцел – Виена.Авг 2020
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

покажи всички...