Клас по пиано и флейта на д-р Мая Райкова

     снимка


        Майя Райкова е с висше музикално образование – завършила е музикална педагогика с пиано в Музикалната академия в София. По късно следва класически орган и западна църковна музика в Академия за музика SACRA – Регенсбург. Защитава докторска дисертация на тема „Богослужебната музика на Банатските българи“.


   По настоящем преподава пиано, блокфлейта (сопран и алт) и солфеж. В класа по пиано се занимава с начинаещи и напреднали. Има ученици от предучилищна възраст, както и възрастни, които желаят да си възобновят свиренето от ученическите години, или да започнат да се обучават. Най добрите ученици редовно вземат участие в концертите и продукциите на читалището и Музикалната школа.


   Обемът на преподавания материал е широк – от класиката до модерната и забавна музика, според знанията и възможностите на учениците. Целта на обучението е както овладяване на сръчности, умения и знание за свирене, развлечение и обща култура, така и подготовка(при желание и възможности) за музикалните училища и институти.


   За целта се използват разнообразни методи – български и чужди, в зависимост от характера на всеки ученик, психофизическите му възможности, музикалния слух и желанието му за свирене.


   Желаещите по големи ученици и възрастни могат да получат подготовка не само по солфеж и елементарна теория на музиката, но и по хармония, история на музиката и други теоретични дисциплини, свързани с музиката.

 


 


Открит урок на класа пред Народния театър, 2018

 

picture


picture

 
 

След празничния концерт по повод 24 май 2018 година

 

picture

 

 


 

 

Мая Балева в конкурса „Милчо Петров“, 2016

 

picture

picture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 


Мая Балева и Марина Мравова в конкурса „Vivapiano“, 2016

 

picture picture

 picture

 
Мая Балева и Марина Мравова след награждаване в конкурса „Орфеева дарба“ 2016 година.

 

 

picture

 

 


 XV НАЦИОНАЛЕН МУЗИКАЛЕН КОНКУРС „МИЛЧО ПЕТРОВ“ - ПЛОВДИВ, 2015


Diploma

 


IV МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА НЕПРОФЕСИОНАЛИСТИ „VIVAPIANO“ - СОФИЯ, 2015


 
Diploma_VivaPiano

Май 2021
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

покажи всички...